Bookmark and Share

Match result

Season 27, round 2
Team badge
Landori Hawks

gate: 24 000
1 TD score 2
2
 (0)
cas score
(kills)
2
(0) 
Human logo
no custom badge
Sundsvall Sqvaders

     

Koru retired
TD Scorers
Håkan Havsörn dead
Tord Ormvråk
     
Foulers (no cas)

Kadas retired
Badly Hurt'ers

Koru retired
Serious Injurers
Yngve Kollibri dead
Yngve Kollibri dead
Killers
     

Cisyshes dead
Tokkaada the Hawkeye
Completions By
Leif Albatross
Interceptions By
     

Kadas retired
MVP awards to
Johnny Falk
  Sustained Injuries  

victim healed by apoth
Miss Next Game
Håkan Havsörn dead

journeyman
-1 AG
     
Result added September 10th, 2018

Match notes
Hawks och Sqvaders var båda en man kort inför matchen och fick således hjälp av varsin journeyman. Sqvaders hade även hyrt in stjärnspelaren och motorsågsentusiasten Helmut inför drabbningen.

Hawks journeyman fick en sten i huvudet vid matchens första kick-off, och fick bäras av planen med uppenbart allvarliga skador. Som alla journeymens förstår så är medicinsk hjälp inget att förvänta sig i händelse av skada, och Helmut han knappt hunnit varmköra sin motorsåg innan fick en aggressiv och välrikad alvblitz i ansiktet, som resulterade i en allvarlig skada.

Sqvaders öppnade matchen starkt och slog igenom skogsalvernas armour gång på gång, samtidigt som man sakta i en gigantisk klunga rörde sig mot Hawks endzone. Med bra positionering och två envisa wardancers försökte Hawks om och om igen hoppa in i klungan för att slå lös bollen från Sqvaders thrower.

"Dom var som två riktigt irriterande flugor som försöker flyga in i ens näsa när man sover" Sa Sundsvalls coach efter matchen.

Ett par casualties och några knock-outs senare så var alverna för få för att kunna stoppa den mänskliga köttmuren - och de som fortfarande stod på sina långa slanka välrakade alvben kunde bara titta på när Sqvaders catcher sprang in 1-0 i turn 8, trots en heroisk manöver av en wardancer, som mot alla odds lyckades slå lös bollen från Sundsvalls thrower. Men då han var omringad av sina egna studsade bollen lägligt nog rätt upp i händerna på en tacksam Håkan Havsörn.

I andra halvlek gjorde alverna sin grej och kunde enkelt springa in en två turns TD och utjämna till 1-1. Så som det alltid blir när Alverna tillåts hålla i bollen.

Därefter fick Hawks ett gyllene läge då Sqvaders på en vanlig rutinblock slog dubbel skalle x 2 och på så sätt gav Hawks två turns på rad. Hawks attackerade med halva laget ned mot Sqvaders endzone där throwern Leif stod med bollen och endast hade skydd av en catcher och en journeyman. Vilket var för lite, Hawks fick ner Leffe och bollen studsade ett steg närmare endzone.

Nästa turn skulle med stor sannolikhet kunna bli matchavgörande. Utan re-rolls skulle Sundsvall behöva "dodga" ut med sin thrower, plocka upp bollen, passa en short pass till catchern Tord Ormvråk som därefter behövde ta minst ett extrasteg för att komma in hyfsat skydd från dessa flugor till wardancers. Skulle detta misslyckas så hade det varit en enkel "scoop & score" för Hawks.

Konstigare saker har hänt och det är väl inte att kalla ett mirakel men Sundsvall lyckades med denna manöver och kunde nu andas ut lite bakom en något starkare cage med Ogren Yngwe Kollibri som tyngsta sköld. Marschen tog återigen riktning mot Hawks endzone där Tord i sista turn kunde springa in den avgörande TDn. Hawks hade ett par lägen att med en tärning blocka Sundsvalls catcher men lyckades aldrig komma fram pga av ett par nesliga dubbelettor.


go to previous page
Current Champion
 

 
Latest matches:
Season 29, round 1
  0    Anlec Talons
  2    Also Sprach Zharr...
Season 29, round 1
  1    Träskallarna IF
  1    Kista Social Nibb...
Season 29, round 1
  1    Killabots
  1    Hedeby BK
Season 29, round 1
  2    Writers Wot Snuff...
  0    Mighty Brewerers
Season 29, round 1
  3    Blackport Krakens
  0    The Dumbster'z
Season 29, round 1
  0    Edsbergs Elende
  2    Green Diet
Season 29, round 1
  2    Enskede Bollklubb
  1    Dark Frells Unt.

Open Season 15, b2
  2    'UMan' Unified Ma...
  1    Darkwood Devils
Open Season 15, R1
  2    Also Sprach Zharr...
  0    El Diablos
Open Season 15, R3 - Boat
  1    The Dumbster'z
  2    Darkwood Devils
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League