Bookmark and Share

Match result

Season 29, round 2
Team badge
Also Sprach Zharrathustra

gate: 27 000
2 TD score 0
6
 (0)
cas score
(kills)
1
(0) 
Necromantic logo
no custom badge
Edsbergs Elende

     

Steven Seagal
Carlton Banks
TD Scorers
     

"Screech"
Foulers (no cas)

Steven Seagal
Chuck Norris
Dolph Lundgren
fans / random event
fans / random event
Badly Hurt'ers
Berrtill

Steve Urkel Bounty (180000 gp)
Serious Injurers
Killers
     
Completions By
Interceptions By
     

Carlton Banks
MVP awards to
Berrtill
  Sustained Injuries  
Miss Next Game
Grettchen Bounty (50000 gp)
     
Result added September 6th, 2019

Match notes
High- och lowlights från Also Sprach Zharrathustra vs. Edsbergs Elende

Pregame
Monsterdiggarna i Edsbergs Elende tar sig i dag an Kaosdvärgarna Zharrathustra på en pitch inhägnad med stålgaller – spännande! Man får anta att buren är tänkt att skydda spelarna från publiken, men med en plan full av muterade tjurar och galna varulvar är det nog åskådarna som ska vara glada för lite extra säkerhet. Som om det inte skulle räcka med att nästan hela laget kan regenerera har Edsbergs Elendes coach också med sig en tunna fylld med livgivande elixir. Publiken verkar oväntat nog vara på dvärgarnas sida!

Första halvlek
Kaosdvärgarna väljer att börja anfalla, men innan bollen ens har landat rusar Edsbergspelarna in på motståndarnas planhalva - blitz! Varulven Grettchen kastar sig fram, klöser ner den intet ont anande Hobon Screech och ställer sig frustande bredvid bollen. Dvärgarnas Jean Claude Van Damme lyckas dock smocka till varulven så pass att hon inte kommer att störa på en runda, och tjuren Steven Seagal lyckas dessutom plocka upp bollen.

Handlingsutrymmet för dvärgarna är obefintligt redan från start och när Fläsk-Golem Abbrelaxx kliver in och ställer sig bredvid bollhållaren ser det mycket mörkt ut. Seagal har inget annat val än att försöka dodga bort från motståndarna och lyckas med hjälp av en reroll ta sig i någorlunda säkerhet. Hans tjurkollega Chuck Norris följer upp med en rejäl dubbel-hov-round-kick som trasar sönder varulven Fido. Den tilltufsade jycken misslyckas med att läka sina skador och får spendera resten av matchen hos veterinären.

Seagal bryter sig plötsligt loss från den stora köttgröt som bildats mitt på planen! Wighten Dreddful tar upp jakten och ställer sig bredvid tjurkentauren och signalerar samtidigt till sin kollega Falschfleisch om det ypperliga blitzläge som uppstått. Allt som krävs av Ghoulen är en liten dodge med inbyggd dodgeskill för att nå fram till bollhållaren... Efter obligatorisk dubbeletta bärs Ghoulen svårt skadad ut på bår medan publiken buar och Seagal joggar in med bollen för 1-0 till dvärgarna i halvtid.

Andra halvlek
Andra halvlek inleds mycket dramatiskt med att vädret helt plötsligt slår om från fint väder till ett precis lika fint väder. Fläsk Golem Berrtill följer upp med att skada dvärgen Bruce Willis och därefter lyckas Edsbergarna slå sig igenom två andra dvärgars skyddande pansar, men båda räddas de av sin oerhörda tjockskallighet. Varulven Gretchen är frustrerad att hennes klor och mäktiga slag har gett så dålig utdelning och tar därför en risk för att få till ytterligare en block. Det straffar sig givetvis omedelbart och hon skadas så allvarligt att hon kommer att missa nästa match.

Wighten Caesarion har bollen och försöker ta sig närmare dvärgarnas endzone men nästan alla kvarvarande lagkamraterna är uppbundna på annat håll. Hoppet försvinner helt när hans närmaste beskyddare, zombien Mankhanis, blir attackerad av den kloförsedda Dolph Lundgren. Med brutalitet och precision slår dvärgen av halva armen på zombien som vrålar i smärta och bärs av planen utan att regenerera. Tråkigt för honom men lite kul att få se en zombie-hand-off!

Caesarion attackeras från alla håll och åker till slut i backen och tappar bollen. Hobon Carlton Banks plockar upp den, springer utom räckhåll från motståndarna och väntar in runda 16 innan han gör touchdown, 2-0! Nekro-coachen är givetvis besviken på resultatet och skriker åt sitt lag att de spelar som ett gäng hjärndöda zombies och man kan inte annat än att hålla med.

Sammanfattningsvis en match med mycket ensidiga tärningar (D1? reds. anm.) som utvecklades till en riktig ”Monster Mash” då ingen av Edsbergs spelare lyckades regenerera.

I intervjubåset efter matchen skyller coachen förlusten på dålig sammanhållning: ”Det är svårt att spela bra Blood Bowl när grabbarna inte ens kan hålla samman själva” säger han och pekar ut mot planen där vaktmästaren går och plockar upp diverse tappade kroppsdelar


go to previous page
Current Champion
 

 
Latest bulletins:
The Meal Machines
The saga continues..
The saga continues.. Dear ...
The Meal Machines
Meal Machines, a Cinderella story?
Latest matches:
Open Season 18, Round 1
  1    Mordheim Marshwal...
  0    Nurgle Burglers
Open Season 18, S1
  2    Waaaghington Gree...
  1    Kvarnholmen Kings

7evens Season 2, round 1
  1    (7) Slanna Mina Ord
  2    (7) Rerolls-Royce...
7evens Season 2, Round 2
  1    (7) Slanna Mina Ord
  2    (7) Rerolls-Royce...

Open Season 18, S1
  1    Frazzleflesh Fumb...
  2    Elaka Rangel

Season 31, round 2
  1    Singing in the snow
  0    Black Ark Bloodle...
Season 31, round 2
  1    Barbed Wire Kisses
  2    Meal Machines
Season 31, round 2
  0    Salzenmund Demigr...
  2    UndeadZone
Season 31, round 2
  1    Chaos Engine
  2    Magyar Marauders

Open Season 18, s1
  0    Nurgle Burglers
  1    Lustria Lounge Li...

Season 31, round 1
  1    Syndabockarna
  0    El Diablos

Open Season 18, S1
  0    Pitchburg Stealers
  2    Nurgle Burglers
Open Season 18, S1
  1    Cartoon mice
  1    Butt-Watchers
Open Season 18, S1
  1    Nurgle Burglers
  3    Waaaghington Gree...
Open Season 18, S1
  0    Pitchburg Stealers
  2    Elaka Rangel

Season 31, round 1
  2    Magyar Marauders
  2    Nobilissimum Domi...

Open Season 18, Stadion 1
  0    Nurgle Burglers
  2    Bruised Ego

Season 31, round 1
  0    Chaos Engine
  1    Salzenmund Demigr...
Season 31, round 1
  2    Iron Casters
  1    Barbed Wire Kisses
Season 31, round 1
  1    Ett Slannt Nöje
  1    Aspudden Agnostics
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League